GONG XI FA CAI
BANGKOK CITY - Gouda
Duitse wijn en Aziatische gerechten, een prima combinatie
BLAUW Utrecht-Amsterdam
RON GASTROBAR ORIENTAL
RON GASTROBAR INDONESIA
WIJN tip en NIEUWS van Levert & Schudel Wijnkopers sinds 1891
Patron Robin Wu en chef Yifei van EM MADAME CHEUNG-Hoorn
WERKHOVEN WIJNEN-NIEUWEGEIN adres: Brabanthaven 2
Jos Rijnaarts Wijnimport - Zaak van Smaak - info@jr.nl - www.jr.nl
Ontdek hoe (EM) 'Mooi Zeist' kan zijn!
KOTA RADJA (EM) -Hattem
Restaurant Chung
UMAMI by Han
Sea Palace Amsterdam

Lotus Vlijmen

image1  image2

PERSBERICHT

Chinees specialiteiten restaurant Lotus Vlijmen komt met een innovatie voor de Chinese restaurant branche: Zen Tea, beleef de rust van Chinese High Tea! Deze Zen Tea bestaat uit zoete fingerfood, hartige Dim Sums, een frisse afsluiting en uiteraard verschillende soorten Chinese thee, geschonken in de authentieke kommetjes.

Dit is samen met een sfeervol gerestyled terras weer een nieuwe stap van het "Lotus van morgen", of misschien mag het wel breder gezien worden: "het Chinese restaurant van morgen". Lotus Vlijmen gelooft in het continue zoeken naar innovatie, het samenwerken met andere ondernemers en luisteren naar wensen van gasten. Dit met als doel de gasten steeds op een bijzondere manier te verrassen.

Zeer bijzonder is daarom te noemen dat Nederlandse patissiers uitgenodigd zijn om zich creatief smaakvol uit te leven voor het zoete gedeelte van deze Zen Tea. In opdracht van Lotus Vlijmen hebben de patissiers van Vermeulen & Den Otter en Roel van Gemert uit Son en Breugel, evenals het Heusden's IJshuys, heerlijke macarons, cookies, muffins, een lolly en steranijs-rode peperijs gemaakt. Uiteraard in zuiver Chinese smaken als gember, lemon grass, groene thee en kers. Hierdoor blijven de authentieke smaken van de Chinese keuken ook tijdens het "zoete" gedeelte van de Zen Tea behouden. Uiteraard wordt het hartige gedeelte van de Zen Tea door chef kok Tak Kee Yeung en zijn team gerealiseerd. Wijnhuis de Heeren van Heusden adviseerde de Lingot Martin Rosé Bubbels om te schenken tijdens de Zen Tea; het zachte zoetje in deze Rosé Bubbels sluit er perfect bij aan.

De Chinese cultuur staat niet bekend om haar openheid: een Chinees wil het liefst alles zelf doen. Willem Man, eigenaar van Chinees specialiteiten restaurant Lotus Vlijmen, heeft door zijn ervaring als voorzitter van het Aziatische Platform bij Koninklijke Horeca Nederland van dichtbij mogen ervaren dat dit tegenwoordig ook juist belemmerend werkt. De kunst is " behoud het authentieke, maar ken het nieuwe". Het is dan ook vooruitstrevend te noemen dat Willem Man samenwerking zoekt met westerse collega ondernemers. Mariette Lamers, met vele jaren "westerse" horeca ervaring, is sinds kort bij Lotus Vlijmen als manager in dienst om samen met Willem Man nieuwe kansen en wensen te verkennen, en zo mogelijk te realiseren. De zwarte brigade bestaat inmiddels voor de helft uit niet- Chinese collega's. Maar eerlijk is eerlijk: het gehele keukenteam bestaat vooralsnog alleen uit Chinezen.

Op 27 September zal de eerste Lotus Vlijmen Zen Tea feestelijk geserveerd worden voor genodigden. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst zal Benno R. Renaud van Asia Gastronomica Lotus Vlijmen officieel benoemen als executive member, en is daarmee "Place To Be 2015".